Pelles blogg

Pelles blogg

Jakten på Sveriges bästa landskapsmat

Husmansbord® är ett varumärke och koncept från Svensk Landskapsmat, Pelle Agorelius AB på Saxhytte Gård strax norr om Grythyttan. Utvecklingen drivs av Jakten på Sveriges bästa landskapsmat och tar utgångspunkt i råvarans ursprung och livsmedelsprodukters kvalitet. När detta översätts till serverad mat skapas affärsmässiga nätverk mellan livsmedelsproducenter, butiker och restauranger. Livsmedelsproducenter som lämnar in produkter till bedömning av en oberoende och kompetent panel, har inte bara möjligheten att få sin produkt diplomerad utan får också en återkoppling, ”feedback”, på hur de olika paneldeltagarna upplevt produkten utifrån vilka förväntningar som skapas när man möter den på samma sätt som en kund möter den i butik. Hela Husmansbord®processen kallas för tillämpad mervärdesanalys* och går ut på idén att fokus på fördelar och förtjänster utvecklar matens mervärden, för kundens bästa.*Upplevelsen är summan av brukandet/besöket minus förväntningarna, U=B-F®

Panelen i tjänst

MervärdenPosted by Pelle Agorelius Sat, May 30, 2015 23:47:39
Nu pågår bedömningarna i årets jakten på Sveriges bästa landskapsmat för fullt. Här ovan är en bild från igår när Grythyttans egen Carl Jan Granqvist ger sin syn på några av produkterna. Närmare 120 är till slut anmälda, tyvärr har logistiken ställt till det en del så allt var inte på plats ens igår. På måndag och tisdag bedöms det som inte kom fram i tid och vi kan lova alla anmälda, transportkrångel till trots, att en bred och rättvis bedömning med skriftlig feedback kommer enligt plan. Vi har flera olika paneldeltagare de olika dagarna och en presentation av dem kommer efter hand.
Här är en bild på ett härligt gäng med olika infallsvinklar och kompetenser. De tre kockeleverna Alexander, Nicolina och Nicklas backas upp av sin lärare Fredrik samt matSveriges mentor Carl Jan.
Professor Sven Eliaeson (t.v) i samtal med entreprenören och bergsmannen Stefan Agorelius (min far)

Orsaken till att jag inte lägger upp några tydliga matbilder från bedömningen är att vi bara offentliggör vilka produkter som diplomeras, och det står inte klart ännu.

Husmansbord-vännen Ulf Elfving kan tyvärr inte vara med oss i denna provningen förresten, för han är på kurs hos vår samarbetspartner Le Cordon Bleu i Paris! Ett fint bloggreportage i Expressen Mitt Kök hittar du här  • Comments(0)