Pelles blogg

Pelles blogg

Jakten på Sveriges bästa landskapsmat

Husmansbord® är ett varumärke och koncept från Svensk Landskapsmat, Pelle Agorelius AB på Saxhytte Gård strax norr om Grythyttan. Utvecklingen drivs av Jakten på Sveriges bästa landskapsmat och tar utgångspunkt i råvarans ursprung och livsmedelsprodukters kvalitet. När detta översätts till serverad mat skapas affärsmässiga nätverk mellan livsmedelsproducenter, butiker och restauranger. Livsmedelsproducenter som lämnar in produkter till bedömning av en oberoende och kompetent panel, har inte bara möjligheten att få sin produkt diplomerad utan får också en återkoppling, ”feedback”, på hur de olika paneldeltagarna upplevt produkten utifrån vilka förväntningar som skapas när man möter den på samma sätt som en kund möter den i butik. Hela Husmansbord®processen kallas för tillämpad mervärdesanalys* och går ut på idén att fokus på fördelar och förtjänster utvecklar matens mervärden, för kundens bästa.*Upplevelsen är summan av brukandet/besöket minus förväntningarna, U=B-F®

BeNordic dedicated to the culture of northern Europe, 20-24 may Milan

LivsstilPosted by Pelle Agorelius Fri, May 22, 2015 21:29:59
We owe a tremendous gratitude to Björk for being a part of the Husmansbord Gastronordic Partnership and their contribution by sharing the best of swedish food at yet another great event in Milan, Italy.

The main protagonist of BeNordic is the Nordic Lifestyle, in all its aspects: design, food, music, literature, environment and sustainability. In this way, the event, which will involve a diverse audience in an active way. It will become an opportunity to discover firsthand the commonalities and differences that characterise the culture and values ​​of the countries of Northern Europe, experiencing the style of Nordic life. The BeNordic event, organised by the four official tourist organisations of the North Europe (Visit Denmark, Visit Finland, Innovation Norway, and Visit Sweden), plus Icelandair, provides for the participation of musicians, writers and chefs, as well as numerous organisations and companies of those countries that share with visitors their ideas and their philosophy in an innovative and stimulating manner.



  • Comments(0)