Pelles blogg

Pelles blogg

Jakten på Sveriges bästa landskapsmat

Husmansbord® är ett varumärke och koncept från Svensk Landskapsmat, Pelle Agorelius AB på Saxhytte Gård strax norr om Grythyttan. Utvecklingen drivs av Jakten på Sveriges bästa landskapsmat och tar utgångspunkt i råvarans ursprung och livsmedelsprodukters kvalitet. När detta översätts till serverad mat skapas affärsmässiga nätverk mellan livsmedelsproducenter, butiker och restauranger. Livsmedelsproducenter som lämnar in produkter till bedömning av en oberoende och kompetent panel, har inte bara möjligheten att få sin produkt diplomerad utan får också en återkoppling, ”feedback”, på hur de olika paneldeltagarna upplevt produkten utifrån vilka förväntningar som skapas när man möter den på samma sätt som en kund möter den i butik. Hela Husmansbord®processen kallas för tillämpad mervärdesanalys* och går ut på idén att fokus på fördelar och förtjänster utvecklar matens mervärden, för kundens bästa.*Upplevelsen är summan av brukandet/besöket minus förväntningarna, U=B-F®

Beijing last month

LivsstilPosted by Pelle Agorelius Sat, June 14, 2014 16:03:15
I´ll blog this post in english to communicate with all international friends mentioned.

Beijing last month

Unfortunately I was not in Beijing last month but many Husmansbord-friends was. The event Gourmand Awards, as well as the Beijing Cookbook Fair took place organized by friend and culinary genius Edouard Cointreau and his family and staff.

Last year was my 4th year at the Paris Cookbook Fair, with the same friends and organizers. Always maintaining top level of intellectual approach to food on a global level I can assure everyone with a bit of care and interest in the line of food, Gourmand is the place to be. As a member of the "Gourmand Family" I know people all over the world sharing interests, and capacity to make change by combining the ability to share, with the ability to communicate, and the ability to do food, in practice.

Here´s a picture from our stand at Paris Cookbook Fair 2013. From the left Edouard Cointreau, myself-Pelle Agorelius, chinese wine expert Ko Tai Keung and Husmansbord-chef Sebastian Valdemarsson. Photo: Monika Agorelius, CloseUp PR

Even if I wasn´t in Beijing myself I feel strongly for the event and the "family".
Congratulations to all new winners of the prestigious Gourmand Awards.

In the following link you can find some of what has been written about it from all over the world, click here




  • Comments(0)