Pelles blogg

Pelles blogg

Jakten på Sveriges bästa landskapsmat

Husmansbord® är ett varumärke och koncept från Svensk Landskapsmat, Pelle Agorelius AB på Saxhytte Gård strax norr om Grythyttan. Utvecklingen drivs av Jakten på Sveriges bästa landskapsmat och tar utgångspunkt i råvarans ursprung och livsmedelsprodukters kvalitet. När detta översätts till serverad mat skapas affärsmässiga nätverk mellan livsmedelsproducenter, butiker och restauranger. Livsmedelsproducenter som lämnar in produkter till bedömning av en oberoende och kompetent panel, har inte bara möjligheten att få sin produkt diplomerad utan får också en återkoppling, ”feedback”, på hur de olika paneldeltagarna upplevt produkten utifrån vilka förväntningar som skapas när man möter den på samma sätt som en kund möter den i butik. Hela Husmansbord®processen kallas för tillämpad mervärdesanalys* och går ut på idén att fokus på fördelar och förtjänster utvecklar matens mervärden, för kundens bästa.*Upplevelsen är summan av brukandet/besöket minus förväntningarna, U=B-F®

EN SVENSK DELEGATION

MervärdenPosted by Pelle Agorelius Sat, June 06, 2015 21:58:29
En delegation från Sverige besöker vårt samarbetsprojekt i Milano. På bilden ovan Statssekreterare Elisabeth Backteman från Näringsdepartementet, kökschefen Julien Chiudinelli från Husmansbord-partnern Björk Swedish Brasserie, Sveriges ambassadör vid FN:s jordbruks- och livsmedelsorganisation (FAO) Cecilia Nordin van Gansberghe samt Björks multientreprenör, vår egen Giuliana Rosset.
Vi besökte det pågående evenemanget Taste of Milano där vi kan glädjas åt att Björk Swedish Brasserie är en utvald samarbetspartner och där inbjudna besökare kan smaka på Milanos bästa mat.
Delegationen som bestod av Mathilda Åberg, Cecilia Nordin van Gansberghe, Maja Brännvall och Elisabeth Backteman fick en presentation på arkitektkontoret Studio Nicola Quadri, där vi inledde vårt samarbete för över tre år sedan. Det ligger undangömt i en oasliknande innergård mitt i centrala Milano.
Mannen med dom läckra smörgåsarna på bilden är Mattias Sjöblom, som allt sedan samarbetet skapades varit en kulinarisk nyckelspelare mellan Husmansbord-Grythyttan och Björk-Italien. Efter att Elisabeth Backteman intervjuats av en viktig italiensk dagstidning (under tiden som vi övriga fick alkoholfria förfriskningar) styrdes stegen mot Björks restaurang och butik där också ministerrådet Erika Ferrer från Sveriges ambassad i Rom anslöt senare på kvällen. Kökschefen, Grythytte-tjejen Rebecca Varjomaa gav alla en oförglömlig måltidsupplevelse med svenska och italienska drycker serverade av hovmästare Stefano Rolland.





  • Comments(0)//pellesblogg.husmansbord.se/#post184