Pelles blogg

Pelles blogg

Jakten på Sveriges bästa landskapsmat

Husmansbord® är ett varumärke och koncept från Svensk Landskapsmat, Pelle Agorelius AB på Saxhytte Gård strax norr om Grythyttan. Utvecklingen drivs av Jakten på Sveriges bästa landskapsmat och tar utgångspunkt i råvarans ursprung och livsmedelsprodukters kvalitet. När detta översätts till serverad mat skapas affärsmässiga nätverk mellan livsmedelsproducenter, butiker och restauranger. Livsmedelsproducenter som lämnar in produkter till bedömning av en oberoende och kompetent panel, har inte bara möjligheten att få sin produkt diplomerad utan får också en återkoppling, ”feedback”, på hur de olika paneldeltagarna upplevt produkten utifrån vilka förväntningar som skapas när man möter den på samma sätt som en kund möter den i butik. Hela Husmansbord®processen kallas för tillämpad mervärdesanalys* och går ut på idén att fokus på fördelar och förtjänster utvecklar matens mervärden, för kundens bästa.*Upplevelsen är summan av brukandet/besöket minus förväntningarna, U=B-F®

HEROES

MervärdenPosted by Pelle Agorelius Wed, May 27, 2015 10:22:30
HEROES OF SWEDISH FOOD

Denna veckan är alldeles speciell, Zelmerlöw tog hem Eurovision och rusiga av det ska vi prova produkter i jakten på Sveriges bästa landskapsmat här på Saxhytte Gård i Grythyttan.
Adminstrationsarbetet och förberedelserna pågår för fullt och det kommer produkter från alla möjliga hörn av landet, med många olika transportsätt... Schenker, DHL, Posten, Frigoskandia, personbil...ja, listan kan göras lång. Några landskap har samordnat sin leverans, toppen tycker vi förstås. Logistik är en stor nöt att knäcka inte bara när det är prover som ska fram, det är också avgörande för att en produkt ska komma till sin kund i rätt tid och till rätt pris.
På tal om Eurovision så fick jag för ett antal år sedan frågan om jag med Husmansbord var ute efter att göra nån slags jävla melodifestival för maten... Och jag minns inte vad jag svarade faktiskt, frågan kom från en person jag haft stor respekt för, men så här i efterhand kan jag svara nej. En melodifestival är en melodifestival. Ett Husmansbord är ett Husmansbord. Men om vi pratar om hur vi hittar våra hjältar så är jag med. Vi måste lyfta det vi gillar, berätta för vänner hemma och utomlands, och tillsammans vara våra egna Heroes of our time.

  • Comments(0)//pellesblogg.husmansbord.se/#post182