Pelles blogg

Pelles blogg

Jakten på Sveriges bästa landskapsmat

Husmansbord® är ett varumärke och koncept från Svensk Landskapsmat, Pelle Agorelius AB på Saxhytte Gård strax norr om Grythyttan. Utvecklingen drivs av Jakten på Sveriges bästa landskapsmat och tar utgångspunkt i råvarans ursprung och livsmedelsprodukters kvalitet. När detta översätts till serverad mat skapas affärsmässiga nätverk mellan livsmedelsproducenter, butiker och restauranger. Livsmedelsproducenter som lämnar in produkter till bedömning av en oberoende och kompetent panel, har inte bara möjligheten att få sin produkt diplomerad utan får också en återkoppling, ”feedback”, på hur de olika paneldeltagarna upplevt produkten utifrån vilka förväntningar som skapas när man möter den på samma sätt som en kund möter den i butik. Hela Husmansbord®processen kallas för tillämpad mervärdesanalys* och går ut på idén att fokus på fördelar och förtjänster utvecklar matens mervärden, för kundens bästa.*Upplevelsen är summan av brukandet/besöket minus förväntningarna, U=B-F®

ERNST på Östra Värmlands Näringslivsdag

LivsstilPosted by Pelle Agorelius Sat, January 24, 2015 21:24:18
ERNST på Östra Värmlands Näringslivsdag

I förrgår var jag med i en heldag i Loka Brunns fina anläggningar. Arrangemanget kallas Östra Värmlands Näringslivsdag.
Marie Dahlgren från Loka Brunn visade talets gåva och fick, även hon, Saxhyttegubbens presentlåda i talargåva.

Min hemkommun Hällefors var arrangör denna gång, och trots att vi ligger i Örebro län (det gör även Karlskoga & Degerfors) och inte Värmland, känns gemenskapen mellan företagen påtaglig.
Jag tycker om att delta i konstellationer som kliver över branschgränser och administrativa gränser. Sundhet kommer inte ur särintressen.

Flera olika talare deltog under dagen, däribland Värmlands Landshövding, Kenneth Johansson.

Största förväntningarna fanns dock på Ernst Kirschsteiger. Det var välorganiserat och städat, inget stack direkt ut och det blev ingen debatt, men lite frågor med hjälp av duktig moderator.

I pauserna stod jag i foajén och bjöd på mina egenproducerade drycker. Det var ett bra sätt att delta i minglet.

Alla, precis alla, vill att vi ska bli bättre på att använda det vi har och lära oss att gräva där vi står. Runt det finns en charmig svensk konsensus, känner jag. Vad jag tyvärr känner saknas, är en distans till sina personliga eller professionella sär-intressen.

Där stack Ernst ut, och gav en bredare bild av vad han tror behövs för att utveckla den svenska landsbygden. Jag summerar mitt intryck av honom till: En kreativ grabb från Degerfors som fortsätter vara en kreativ grabb från Degerfors. En grabb som inte gillar orättvisa, och som vet att han kan göra skillnad. Jag menar inte att vi alla ska kasta av oss skorna och beskriva lyckokänslor. Men jag tror att vi alla kan lära något av denne mans filosofi. Konkurrenskraft kommer när man gör saker tillsammans, och Bullerby-barnen är bättre förebilder än den ensamma cowboyen.

  • Comments(0)//pellesblogg.husmansbord.se/#post174