Pelles blogg

Pelles blogg

Jakten på Sveriges bästa landskapsmat

Husmansbord® är ett varumärke och koncept från Svensk Landskapsmat, Pelle Agorelius AB på Saxhytte Gård strax norr om Grythyttan. Utvecklingen drivs av Jakten på Sveriges bästa landskapsmat och tar utgångspunkt i råvarans ursprung och livsmedelsprodukters kvalitet. När detta översätts till serverad mat skapas affärsmässiga nätverk mellan livsmedelsproducenter, butiker och restauranger. Livsmedelsproducenter som lämnar in produkter till bedömning av en oberoende och kompetent panel, har inte bara möjligheten att få sin produkt diplomerad utan får också en återkoppling, ”feedback”, på hur de olika paneldeltagarna upplevt produkten utifrån vilka förväntningar som skapas när man möter den på samma sätt som en kund möter den i butik. Hela Husmansbord®processen kallas för tillämpad mervärdesanalys* och går ut på idén att fokus på fördelar och förtjänster utvecklar matens mervärden, för kundens bästa.*Upplevelsen är summan av brukandet/besöket minus förväntningarna, U=B-F®

Processen mot den sista kon

LivsstilPosted by Pelle Agorelius Tue, June 17, 2014 12:33:32

att räkna minus och plus i jakten på "rätt" mat

hamnar fort i baktaleri och politiserat skitprat

när mat-ematiker får räkna fram missunnelse i vår egen samtid

så skall envar strax finna sin egen källa och gård utan framtid

mat-tematiken ger inte bonden lugn och ro

för summan verkar vara att hen ska slakta sin sista ko

med naturvetenskapligt försvarade anti-perspektiv

hamnar jordbruket vid nedläggning med snabbare kliv

då strax ingen mat finns hemma och nära

den "korrekta" mat-tematikern förtjänstmedaljer får bära

slagen och uträknad i auktoriteternas dimma

famlar bonden runt den döende kon hennes sista timma









  • Comments(0)//pellesblogg.husmansbord.se/#post159