Pelles blogg

Pelles blogg

Jakten på Sveriges bästa landskapsmat

Husmansbord® är ett varumärke och koncept från Svensk Landskapsmat, Pelle Agorelius AB på Saxhytte Gård strax norr om Grythyttan. Utvecklingen drivs av Jakten på Sveriges bästa landskapsmat och tar utgångspunkt i råvarans ursprung och livsmedelsprodukters kvalitet. När detta översätts till serverad mat skapas affärsmässiga nätverk mellan livsmedelsproducenter, butiker och restauranger. Livsmedelsproducenter som lämnar in produkter till bedömning av en oberoende och kompetent panel, har inte bara möjligheten att få sin produkt diplomerad utan får också en återkoppling, ”feedback”, på hur de olika paneldeltagarna upplevt produkten utifrån vilka förväntningar som skapas när man möter den på samma sätt som en kund möter den i butik. Hela Husmansbord®processen kallas för tillämpad mervärdesanalys* och går ut på idén att fokus på fördelar och förtjänster utvecklar matens mervärden, för kundens bästa.*Upplevelsen är summan av brukandet/besöket minus förväntningarna, U=B-F®

Grisens år?

MervärdenPosted by Pelle Agorelius Wed, May 21, 2014 22:02:18
En sådan här vecka är det svårt att välja vad som ska skrivas, vi har hunnit med alltifrån förnuftiga möten i Oslo
till Slöjdprovning i Umeå...länk här

En hel del tvära kast i matdebatten har vi hunnit se också, är vi på väg att gå in i Grisens år? Jag är, på tal om den debatten, uppriktigt bekymrad över om maten blir den kortsiktiga nationalromantikens gisslan. Det är både ofint och populistiskt att ge sig på hela länder för att marknadsföra sig själv eller sin åsikt. Däremot att argumentera sakfrågorna, så som Husmansbord-diplomerade Nibble Gårdsgris gör i Aftonbladet idag, det tycker jag är på tiden och helt rätt. Snyggt jobbat Nibble. När övriga i branschen pratar med varann, så pratar ni med "hen som betalar", konsumenten. Ett skolexempel på B2C, Business to Consumer! Länk till AB här
Jag upprepar det jag sagt i fyra år nu, sprid och gilla, grisgerilla!

Här är en bild på Sven-Erik Johansson från Nibble Gårdsgris, med en rosa knorr i glas!
Mer info kommer, det händer mycket både i egen skog och mark, på hemmamarknaderna och hos vännerna i utlandet. Från Borlänge till Beijing...rapporter kommer, tills dess: Pergite!


  • Comments(0)//pellesblogg.husmansbord.se/#post154