Pelles blogg

Pelles blogg

Jakten på Sveriges bästa landskapsmat

Husmansbord® är ett varumärke och koncept från Svensk Landskapsmat, Pelle Agorelius AB på Saxhytte Gård strax norr om Grythyttan. Utvecklingen drivs av Jakten på Sveriges bästa landskapsmat och tar utgångspunkt i råvarans ursprung och livsmedelsprodukters kvalitet. När detta översätts till serverad mat skapas affärsmässiga nätverk mellan livsmedelsproducenter, butiker och restauranger. Livsmedelsproducenter som lämnar in produkter till bedömning av en oberoende och kompetent panel, har inte bara möjligheten att få sin produkt diplomerad utan får också en återkoppling, ”feedback”, på hur de olika paneldeltagarna upplevt produkten utifrån vilka förväntningar som skapas när man möter den på samma sätt som en kund möter den i butik. Hela Husmansbord®processen kallas för tillämpad mervärdesanalys* och går ut på idén att fokus på fördelar och förtjänster utvecklar matens mervärden, för kundens bästa.*Upplevelsen är summan av brukandet/besöket minus förväntningarna, U=B-F®

Pergite

MervärdenPosted by Pelle Agorelius Sat, May 10, 2014 09:43:25

Pergite betyder framåt, och dessa dagar har verkligen rört sig framåt. Vi jobbar med bilder som togs igår samt pressmeddelande som är på gång. Redan här, och redan nu vill jag säga stort tack till alla deltagare och medhjälpare som ställt upp och har gjort Sveriges Bästa Landskapsmat 2013 möjligt. Tack till stöttningen från Saxhyttegubben och Skånemejerier, samt förstås franska ambassaden och deras exportråd, och vårt eget utrikesdepartements Ewa Björling.
Igår när vi inledde diplomutdelningen höll jag en inledning, här är några rader från den:
- För att kunna DELA måste man visa generositet, och för att kunna TA EMOT måste man visa ödmjukhet, och för att ta ansvar måste man STÄLLA UPP för vänner och allierade.



  • Comments(0)//pellesblogg.husmansbord.se/#post151