Pelles blogg

Pelles blogg

Jakten på Sveriges bästa landskapsmat

Husmansbord® är ett varumärke och koncept från Svensk Landskapsmat, Pelle Agorelius AB på Saxhytte Gård strax norr om Grythyttan. Utvecklingen drivs av Jakten på Sveriges bästa landskapsmat och tar utgångspunkt i råvarans ursprung och livsmedelsprodukters kvalitet. När detta översätts till serverad mat skapas affärsmässiga nätverk mellan livsmedelsproducenter, butiker och restauranger. Livsmedelsproducenter som lämnar in produkter till bedömning av en oberoende och kompetent panel, har inte bara möjligheten att få sin produkt diplomerad utan får också en återkoppling, ”feedback”, på hur de olika paneldeltagarna upplevt produkten utifrån vilka förväntningar som skapas när man möter den på samma sätt som en kund möter den i butik. Hela Husmansbord®processen kallas för tillämpad mervärdesanalys* och går ut på idén att fokus på fördelar och förtjänster utvecklar matens mervärden, för kundens bästa.*Upplevelsen är summan av brukandet/besöket minus förväntningarna, U=B-F®

Ewa Björling, Handelsministern, prisar mat

MervärdenPosted by Pelle Agorelius Tue, April 29, 2014 10:04:06


På GastroNord, den 9 maj kl 14, delar handelsminister Ewa Björling ut diplom till tjugofem Husmansbord-diplomerade matprodukter och livsmedelsproducenter som utnämns till Sveriges bästa landskapsmat 2013. Diplomen delas ut tillsammans med Pelle Agorelius som är initiativtagare till Husmansbord och Svensk Landskapsmat. Diplomutdelningen sker i den franska paviljongen.

-Det är roligt att handelsminister Ewa Björling deltar. Hon har i många år framgångsrikt arbetat för ökad synlighet och export av svensk mat och matkultur. Vi har i vår tur ett samarbete med den franska exportrådet, Ubifrance, och deras ambassad i Stockholm. Det är ett gott exempel på hur vi närmar oss våra förebilder när det gäller mat, för att presentera våra egna produkter och stoltheter, säger Pelle Agorelius som är vd på Svensk Landskapsmat. Länk till Gastronomic Week här
- Vår redaktion, med hjälp av ett antal experter inom livsmedel, restaurang, marknadsföring, media, design och varumärkesutveckling, har noggrant gjort valen baserade på de mervärdesanalyser som gjorts i de svenska landskapen de senaste två åren, säger Svensk Landskapsmats VD Per-Johan (Pelle) Agorelius. Han driver tillsammans med sin fru Ewa arbetet med Husmansbord från Saxhytte Gård i Grythyttan.

- Det har varit svåra val, då standarden på alla de nominerade är mycket hög. Gemensamt för de utvalda till Sveriges bästa landskapsmat 2013 är att dessa produkter, och företag, är utmärkta föredömen, fortsätter Agorelius

Diplomutdelningen sker på GastroNord-mässan i Stockholm, där Husmansbord gästar den franska paviljongen kl 14, fredagen den 9:e maj.


Husmansbord och Jakten på Sveriges bästa landskapsmat påbörjades 2009. Bönder och livsmedelstillverkare från hela Sverige bjuds årligen in för att delta i värderingen. De som mottager diplom har möjlighet att nyttja utmärkelsen i sin marknadsföring samt kunna märka sina varor med Husmansbord-dekaler. I tillägg erbjuds de diplomerade företagen att delta i en rad press- och marknadsföringsaktiviteter arrangerade av Husmansbord och dess samarbetspartners både i Sverige och internationellt.

Anmälningar till Jakten på Sveriges bästa landskapsmat 2014 kan göras från 1 augusti 2014. De bönder och livsmedelstillverkare som önskar erhålla information och anmälningsblanketter kan anmäla sitt intresse redan nu genom att mejla till info@husmansbord.se



  • Comments(0)//pellesblogg.husmansbord.se/#post149