Pelles blogg

Pelles blogg

Jakten på Sveriges bästa landskapsmat

Husmansbord® är ett varumärke och koncept från Svensk Landskapsmat, Pelle Agorelius AB på Saxhytte Gård strax norr om Grythyttan. Utvecklingen drivs av Jakten på Sveriges bästa landskapsmat och tar utgångspunkt i råvarans ursprung och livsmedelsprodukters kvalitet. När detta översätts till serverad mat skapas affärsmässiga nätverk mellan livsmedelsproducenter, butiker och restauranger. Livsmedelsproducenter som lämnar in produkter till bedömning av en oberoende och kompetent panel, har inte bara möjligheten att få sin produkt diplomerad utan får också en återkoppling, ”feedback”, på hur de olika paneldeltagarna upplevt produkten utifrån vilka förväntningar som skapas när man möter den på samma sätt som en kund möter den i butik. Hela Husmansbord®processen kallas för tillämpad mervärdesanalys* och går ut på idén att fokus på fördelar och förtjänster utvecklar matens mervärden, för kundens bästa.*Upplevelsen är summan av brukandet/besöket minus förväntningarna, U=B-F®

MILANO, igen och igen

MervärdenPosted by Pelle Agorelius Sun, March 16, 2014 09:28:08
Tack vare vårt Husmansbord Gastronordic Partnership med Björk i Italien får vi möjligheten att visa upp och bjuda på den bästa svenska maten i Milano än en gång. Nu på designveckan i Milano 8-13 april. Se länk här
Mer om Björk Swedish Brasserie finns här
Vi tycker att det är en fantastisk möjlighet att få presentera något av det bästa Sverige har i form av livsmedel med tydligt ursprung och hög kvalitet. Att våra italienska partners Björk än en gång får arrangörernas förtroende att översätta svenska produkter till serverad mat är ytterligare en milstolpe för Husmansbords utveckling tycker jag. Just nu pågår ett febrilt arbete med att samordna så många goda exempel som möjligt från 2013-års jakten på Sveriges bästa landskapsmat utöver alla de goda, utvalda och ofta Husmansbord-diplomerade produkter som redan exporteras regelbundet till Italien.





  • Comments(0)//pellesblogg.husmansbord.se/#post144