Pelles blogg

Pelles blogg

Jakten på Sveriges bästa landskapsmat

Husmansbord® är ett varumärke och koncept från Svensk Landskapsmat, Pelle Agorelius AB på Saxhytte Gård strax norr om Grythyttan. Utvecklingen drivs av Jakten på Sveriges bästa landskapsmat och tar utgångspunkt i råvarans ursprung och livsmedelsprodukters kvalitet. När detta översätts till serverad mat skapas affärsmässiga nätverk mellan livsmedelsproducenter, butiker och restauranger. Livsmedelsproducenter som lämnar in produkter till bedömning av en oberoende och kompetent panel, har inte bara möjligheten att få sin produkt diplomerad utan får också en återkoppling, ”feedback”, på hur de olika paneldeltagarna upplevt produkten utifrån vilka förväntningar som skapas när man möter den på samma sätt som en kund möter den i butik. Hela Husmansbord®processen kallas för tillämpad mervärdesanalys* och går ut på idén att fokus på fördelar och förtjänster utvecklar matens mervärden, för kundens bästa.*Upplevelsen är summan av brukandet/besöket minus förväntningarna, U=B-F®

RAMEL-helg

LivsstilPosted by Pelle Agorelius Wed, February 26, 2014 21:29:01
Skogen är full av lingonben...

I helgen var familjen Ramel i Grythyttan med en konsert. Backa Hans, Lotta Ramel och Mikael Ramel turnerar som Povels Naturbarn, länk här

Det är en otrolig upplevelse att höra och se. Jag rekommenderar varmt. Visste du förresten att Povel gav ut sin första låt precis i början av 1940-talet? Och visste du att det var Alice Babs som sjöng? Nu vet jag i alla fall.

Mikael och Lottas mamma Susanna var med i Grythyttan, och det blev väldigt kul i och med att hon fyllde i en del i historieberättandet från sin åskådarplats också.

Carl Jan var festfixaren och hade gästabud med historisk middag på sitt Saxå Bruk. Husmansbord-vännerna Joakim Berlin och Christine Olson kockade en oförglömlig middag på lördagskvällen.
Och jag har bestämt mig för att bli medlem i Povel Ramel-sällskapet, vilket skönt gäng!!!
Länk här  • Comments(0)//pellesblogg.husmansbord.se/#post143