Pelles blogg

Pelles blogg

Jakten på Sveriges bästa landskapsmat

Husmansbord® är ett varumärke och koncept från Svensk Landskapsmat, Pelle Agorelius AB på Saxhytte Gård strax norr om Grythyttan. Utvecklingen drivs av Jakten på Sveriges bästa landskapsmat och tar utgångspunkt i råvarans ursprung och livsmedelsprodukters kvalitet. När detta översätts till serverad mat skapas affärsmässiga nätverk mellan livsmedelsproducenter, butiker och restauranger. Livsmedelsproducenter som lämnar in produkter till bedömning av en oberoende och kompetent panel, har inte bara möjligheten att få sin produkt diplomerad utan får också en återkoppling, ”feedback”, på hur de olika paneldeltagarna upplevt produkten utifrån vilka förväntningar som skapas när man möter den på samma sätt som en kund möter den i butik. Hela Husmansbord®processen kallas för tillämpad mervärdesanalys* och går ut på idén att fokus på fördelar och förtjänster utvecklar matens mervärden, för kundens bästa.*Upplevelsen är summan av brukandet/besöket minus förväntningarna, U=B-F®

GÄSENE ÖKAR!!! Ett föredöme

MervärdenPosted by Pelle Agorelius Wed, February 19, 2014 14:14:50
Mjölken flödar på Gäsene Mejeri!!!

VD Marcus Janson på Husmansbord-diplomerade Gäsene Mejeri berättar att man bara igår hämtat 65 321 liter mjölk ute på de Svenskt Sigill-certifierade gårdarna i Västergötland, Gäsene Härad!!!

En positiv utveckling, med mer mjölk än nånsin hos Sveriges minsta mejeriförening. Mer jobb, mer öppna landskap och inte minst, mer ost!

Dom goda ostarna från Gäsene säljs mest i Västergötland säger Marcus, men en ökande volym går på export, just nu är exportandelen 6%.

Goda nyheter i dubbel bemärkelse alltså. God ost i god utveckling, ett föredöme!!!

  • Comments(0)//pellesblogg.husmansbord.se/#post142