Pelles blogg

Pelles blogg

Jakten på Sveriges bästa landskapsmat

Husmansbord® är ett varumärke och koncept från Svensk Landskapsmat, Pelle Agorelius AB på Saxhytte Gård strax norr om Grythyttan. Utvecklingen drivs av Jakten på Sveriges bästa landskapsmat och tar utgångspunkt i råvarans ursprung och livsmedelsprodukters kvalitet. När detta översätts till serverad mat skapas affärsmässiga nätverk mellan livsmedelsproducenter, butiker och restauranger. Livsmedelsproducenter som lämnar in produkter till bedömning av en oberoende och kompetent panel, har inte bara möjligheten att få sin produkt diplomerad utan får också en återkoppling, ”feedback”, på hur de olika paneldeltagarna upplevt produkten utifrån vilka förväntningar som skapas när man möter den på samma sätt som en kund möter den i butik. Hela Husmansbord®processen kallas för tillämpad mervärdesanalys* och går ut på idén att fokus på fördelar och förtjänster utvecklar matens mervärden, för kundens bästa.*Upplevelsen är summan av brukandet/besöket minus förväntningarna, U=B-F®

Extraordinärt Husmansbord

MervärdenPosted by Pelle Agorelius Wed, January 15, 2014 20:35:36
En speciell vecka, med speciella människor, och mycket speciell mat

Det är bara att erkänna, vi har inte alla sammanställningar klara med feedback från panelen. Alla ni deltagare som väntar på detta, håll er till tåls. Samtliga brev kommer att postas senast söndag.

Den här veckan blev inte riktigt som planerat. Den blev bättre. Marco, Giuliana och Anna från partnern Björk i Italien har besökt oss här på Saxhytte Gård. Nästa fina överraskning var att mångåriga vännen och grannen Carl Jan gästade oss på kvällen. Utöver en riktigt fin Husmansbord-middag signerad Niklas Lindblad blev det tillfälle att bekanta sig med en lång rad Husmansbord-diplomerade produkter från hela Sverige.

Giuliana Rosset från Björk i Italien, Niklas Lindblad från Nibble Gårdsgris och Carl Jan Granqvist.
Kvällens huvudrätt med kött från Nibble Gårdsgris


  • Comments(0)//pellesblogg.husmansbord.se/#post139